11. 1. 2021

KULTURNI DAN EN PESNIK JE ŽIVEL

V sredo, 6. januarja, so imeli šestošolci kulturni dan na temo Franceta Prešerna. Kljub izvedbi na daljavo so učenci spoznali Vrbo, Prešerna, njegovo življenje, delo in rojstno hišo ter nekaj o življenju v takratnem času. Učenci so ustvarili izbrani izdelek in ob zaključku dneva dejavnosti smo lahko občudovali precej Prešernovih portretov, tudi takšnega iz legokock, slik Prešernove rojstne hiše, tudi 3D oblikovano v računalniškem programu, pa iz škatel oblikovane skrinje. Nekateri so dobili pesniški navdih in napisali svojo pesem, nastala je tudi predstava Povodni mož. Posamezniki so se lotili kuhanja kaše, ki je bila v času Prešerna v okolici Vrbe pogosto na mizi, predvsem prosena kaša, saj so tam sejali precej prosa.

22. 12. 2020

Pri izbirnem predmetu Filmska vzgoja so učenci zelo ustvarjalni. Nekaj njihovih izdelkov si lahko ogledate v nadaljevanju:

16. 12. 2020

V nadaljevanju so prikazani zanimivi izdelki naših učencev, ki obiskujejo krožek Notografije. Pri tem bi posebej pohvalila:

Domna Petrovčiča iz 5.a razreda, ki  je samostojno ustvaril svojo prvo avtorsko pesmico. Napisal besedilo, uglasbil melodijo, ustvaril spremljavo na tolkalih in seveda, vse to tudi avdio posnel  in  zapisal notografsko  svojo skladbo.


Jono Kozamernik iz 4. b razreda je ustvarila skladbico za klavir. Kot pravi sama je to njeno najljubše glasbilo. Svojo klavirsko skladbico je poimenovala Božična pesem.

Tio Colarič iz 4.a razreda je imela končano pesmico  Jesenska.

Učiteljica Vesna Ristova Petrova

15. 12. 2020

Taja Paulin Mavec iz 2.A se je pridno lotila dela in ustvarjala v četrtek, pa tudi čez vikend. Poglejte, kaj vse ji je odlično uspelo.

14. 12. 2020

Učenka 2.b razreda Adna Veljković si je za dan dejavnosti izbrala peko piškotov. Njene spretnosti in mojstrovine si oglejte na povezavi.

9. 12. 2020

Dobrodošli v  “Spletni ponudbi papirnatih copat ” učencev 3. razreda. Poglejte in si izberite najljubše.

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 5)