Spoštovani starši in vsi, ki ste nam priskočili na pomoč!

Ob začetku koncu pouka pred jesenskimi počitnicami so učitelji povprašali učence o njihovih pogojih za delo na daljavo. Takrat se je izkazalo, da 48 učencev nima računalnika (ali si ga v družini delijo), 13 učencev pa nima internetne povezave ali jo črpajo preko mobilnega telefona. MIZŠ nam je septembra namenilo 5 prenosnih računalnikov, ki smo jih posodili učiteljem za delo od doma.

Do danes smo za 43 učencev poskrbeli, za kar se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali. Šola je posodila 12 stacionarnih računalnikov in 2 prenosnika. Zelo ste se izkazali starši, ki ste nam preko svojih podjetij odstopili računalniško opremo. Hvala tudi tistim, ki ste se zgolj trudili nam pomagati. Tudi tako, da ste obvestili medije, ki so naše potrebe objavili v osrednjem TV dnevniku.

Za podarjeno opremo pa se najlepše zahvaljujemo:

  • COSYLAB d.d. za 4 prenosnike (mama Nina Krmac)
  • STUDIO MODERNA za 3 stacionarne računalnike (oče Bojan Lah)
  • učiteljici Ireni Tomažič za 1 prenosni računalnik
  • očetu Marku Šteblaju za 1 prenosni računalnik
  • ZPM Moste Polje za 7 prenosnih računalnikov
  • RDEČEMU KRIŽU za 10 računalnikov, ki jih dobimo jutri.

Se pa v prvem tednu dela na daljavo še izkazujejo potrebe, predvsem po prenosnikih in internetni povezavi. Na MIZŠ smo danes ponovno sporočili potrebe in upamo, da jim čimprej ugodijo. Bomo pa še vedno veseli vaše pomoči, saj bi posojene računalnike nadomestili s takimi, ki bi jih naši učenci uporabljali tudi, ko se pouk vrne nazaj v šole, česar si vsi močno želimo.

Simona Kralj, ravnateljica

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)