Na letošnji Dan varne rabe interneta se sprašujemo, kako tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju. 

Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi.  

  • Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju?  
  • Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje mentalno, fizično in emocionalno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje?  
  • Kje je zame idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije?  
  • Je moč tehnologije uporabljati na človeku ter njegovemu zdravju in počutju prijazen način, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose? 

IKT uporabljamo tako v šoli kot zunaj nje. Uporabljamo jih za objavo sporočil, pisanje spletnih dnevnikov, pripravo predstavitev, deljenje slik, ustvarjanje video posnetkov, opravljanje raziskav, pisanje e-sporočil ipd. Vendar ali znamo splet uporabljati varno? Projekt Safe.si je namenjen osveščanju o spletni varnosti v naših šolah. 

Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav Safe.si www.safe.si 

Vse pomembne informacije o osveščanju o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje najdete na : 

https://safe.si/dan-varne-rabe-interneta/dan-varne-rabe-interneta-9-2-2021

*za projekt Erazmus + 2021 sestavila ekipa učiteljev OŠ Jožeta Moškriča 

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)